Onderhoudsschema

onderhoudsschema



Algemeen

Goed en regelmatig onderhoud zorgen voor een blijvend mooie, hoogwaardige en veilige  gietvloer. De kleur en het design, maar ook de belasting van de vloer, zijn van invloed op de hoeveelheid schoonmaak en onderhoud. Doordat onze design vloeren niet poreus zijn, laten ze geen vocht door en zijn ze gemakkelijk schoon te houden.

Het onderhoud bestaat uit drie onderdelen:

  1. Preventieve maatregelen om de vloer te beschermen
  2. Dagelijks/wekelijks onderhoud
  3. Periodiek onderhoud

 

Preventieve maatregelen


Matten

Om krassen te voorkomen is het verstandig om bij de deur een schoon- of droogloopmat van neer te leggen. Zo voorkomt u dat er zand of steengruis mee naar binnen wordt gelopen.

 

Meubelbeschermers

U doet er goed aan ervoor te zorgen dat uw meubels geen krassen maken op de vloer. Til uw meubels bij het verplaatsen dus op in plaats van ze te verschuiven en voorzie de poten van een beschermlaag. Voor meer informatie over toepasbare meubelbeschermers verwijzen wij u naar www.scratchnomore.nl. Verder dienen bureaustoelen voorzien te zijn van speciale zachte wielen voor harde vloerbedekking.

 

Geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen

Let er verder op dat er geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen zoals hout, rubber en leer op de vloer worden geplaatst, dit kan vlekken veroorzaken.

 

Controleren op vlekken

Ook is het goed om de vloer regelmatig te controleren op vlekken, zodat die tijdig verwijderd kunnen worden. Bepaalde stoffen, zoals alcohol, kunnen permanente vlekken veroorzaken. Een feestje gehad waarbij er een glas wijn is gesneuveld? Dweil dit dan zo snel mogelijk op, in ieder geval binnen 5 minuten.

 

Weekmaakvrij vloerkleed

Het is natuurlijk ook een idee om een vloerkleed onder uw meubilair te plaatsen. Met een mooi vloerkleed krijgt uw vertrek net iets extra’s en krijgen eventuele krassen geen kans. Let er echter wel op dat de onderkant van uw kleed weekmakervrij dient te zijn, wat betekent dat er geen gelachtige substanties aan mogen zitten. Dit geldt uiteraard ook voor een eventuele antislip-mat. Kies bij voorkeur voor een vloerkleed dat gemaakt is van natuurlijke materialen als wol of jute.

 

Dagelijks

Afhankelijk van de vervuilingsgraad is het gewenst dat de vloer dagelijks onderhouden wordt. Gebruik een stofzuiger met een borstel-zuigmond en vervang regelmatig de stofzak. Gebruik voor het wissen géén olie-geïmpregneerde stofwisdoeken. Controleer op vlekken en verwijder deze met een klamvochtige microvezeldoek.


Wekelijks

Stofwissen/-zuigen verwijdert niet al het vuil. Minimaal één keer in de week, na het stofzuigen, is vochtig reinigen noodzakelijk. Afhankelijk van het oppervlak en de vervuiling kan dit handmatig of machinaal gedaan worden.

Gebruik geen schuurmiddelen, want die veroorzaken krassen en door chloorhoudende middelen kunnen er vlekken op de gietvloer ontstaan. Ook zeep- en polymeerhoudende producten zijn niet geschikt aangezien zij een laagje achterlaten, waardoor het schoonmaken op den duur bemoeilijkt wordt. Reinig uw vloer dus regelmatig op de voorgeschreven manier en gebruik reinigingsproducten die geschikt zijn voor uw vloer.

Moppen

Gebruik een microvezel vlakmopsysteem met 2 emmers, één voor het vuile water en één voor het dweilwater.

Gebruik altijd een schone mop.

 

Machinaal reinigen

Gebruik een schrob-zuigmachine.


Periodiek onderhoud

Uw gietvloer wordt opgeleverd met een toplak. Hierdoor is de vloer makkelijk in onderhoud. Door de belasting en de bijbehorende vervuilingsgraad heeft de vloer één à twee keer per jaar een grondige reiniging nodig. Hardnekkige vervuiling die de optische waarde van de vloer aantasten wordt zo verwijderd.


Werkwijze

Gebruik bij voorkeur een schrob-zuigmachine of anders een Doodle-Bug met rode pad

De vloer schrobben (niet zuigen) met de schrob-zuigmachine, met borstelhouder of padhouder met rode pad en ongeveer 10 minuten laten inwerken. Niet laten drogen!

De randen langs de wanden schrobben met Doodle-Bug met rode pad

Vervolgens de vloer nogmaals schrobben en zuigen met de schrob-zuigmachine.

 

Reinigingsschema


Handeling

Methode

Product

Dagelijks

Wekelijks

Periodiek

Materiaal

Stofwissen (droog) en/of Stozuigen (zachte borstel)


Microvezeldoek

x

Stofwissysteem

Moppen

Vochtig niet teveel water

Smart Floor Solutions MP50 1:1 tot 1:50

x

Vlakmop-systeem met microvezel

Schobben met rode pad en water zuigen


Smart Floor Solutions MP50 1:1 tot 1:50

x

Schrob-zuigmachine met rode pad, Doodle-bug met rode pad voor randen

Rubberen stepen en zware vervuiling verwijderen

vervuilde plekken insprayen

Smart Floor Solutions SP50 spray-flacon

x

Rode-pad/ klamvochtige doek













© Copyright.

All Rights Reserved.

Social media

Instagram

Linkedin

Google



VAN 18-12-2019 T/M 06-01-2020 IS ONZE SHOWROOM GESLOTEN!

Contact


Tel: +31 854 009 972

Info@luxflooring.nl


Showroom

Da Vincilaan 37

6716 WC EDE


Woensdag 10:00 - 17:00

Vrijdag 10:00 - 17:00

Zaterdag 10;00 - 15:00


Overige dagen op afspraak